Start player for Always Elvis Radio

Rejs til USA med Graceland Randers til marts 2015

Vores næste rejse er til Memphis. Se bunden af denne side for mere information.


Hvert år laver Graceland Randers rejser til USA, blandt andet til Memphis for at se det originale Graceland med mere. På vores ture er der altid danske guider med. Vi arrangerer rundture i de distinationer vi kommer til.

Er der specielle koncerter, udstillinger eller foredrag i Memphis er vi også behjælpelige med at skaffe billetter til disse. Kort sagt, læn dig tilbage og oplev Elvis' hometown på en måde, som ingen andre i Danmark kan tilbyde.

Vi har 25 års erfaring i rejser til Memphis og USA.

Memphis

I dag på over 1 million indbyggere og samtidig et knudepunkt. Et bymiljø, der er præget af byggestilen i sydstaterne. De enorme mausolæum-lignende bygninger og træhusene med veranda og gyngestol som fast inventar. Varmen, som med det samme får en til at værdsætte airconditionens fortræffeligheder. Maden, som spænder fra de lækreste spareribs over catfish, til bøffer der er store nok til at mætte en almindelig dansk familie, og som her serveres så møre, at de kan tygges med øjenlåg. Musikken, som med al den anden kultur, er en blanding af de sortes sang fra bomuldsmarkerne og i kirken. Soul, blues og gospel. Altid fremført med en ærlighed og kærlighed uanset stilarten.

Down Town Memphis er efterhånden blevet til et kæmpe overflødighedshorn af oplevelser. Du kan sejle med hjuldampere på Mississippi floden, se Baseball på Union, høre blues musik på Beale hvor man også finder nogle af byens bedste spisesteder.

Peabody Hotel

En anden af downtown Memphis' stoltheder er det helt unikke hotel Peabody. Her kan man opleve ænder, der kører ned med elevator fra toppen af det mondæne hotel for at vralte fra elevatoren og hen i det store springvand i foyeren. Her svømmer de så rundt resten af dagen indtil de skal op igen.

En ting der er fælles for alle steder i Memphis: Sydstatshjælpsomheden og imødekommenheden er helt speciel. "How are you doing ma'm/sir?", "Have A Nice Day" og "How can I help you?". Altid et smil og en sød kommentar. USA er et af verdens bedste turistlande, sådan er det bare.

  

Graceland

I marts 1957 købte Elvis Graceland uden at vide, at dette næsten 14 acres (5,56 ha eller 10 tønder land) store landsted ville blive hans sidste faste bopæl.

Graceland lå i 1957 i forstaden til Memphis - Whitehaven, men i 1969 blev denne bydel indlemmet i Memphis. Graceland var - før Elvis købte det - en kirke, Graceland Christian Church. Elvis købte huset af Ruth Brown Moore for $100.000 et bud som slog YMCA's på $35.000.

Graceland blev bygget i årene 1861 - 1865 af forlagsdirektøren Toof, som ejede Memphis Daily Appeal, på en grund der dengang var på 360 tønder land. Toof opkaldte huset efter sin datter Grace. Huset, som det ser ud i dag, er blevet moderniseret flere gange, mest gennemgribende i 1939 og flere gange i de 20 år, Elvis boede der.

Huset var oprindeligt på 23 værelser, deriblandt 5 soveværelser. Elvis byggede flere værelser på, bl.a. trofærummet, som den dag i dag er en del af rundturen i huset. Huset blev ved Elvis' død vurderet til $500.000.

Den 7. Juni, 1982, altså næsten 5 år efter Elvis' alt for tidlige død, åbnede Priscilla Presley, som på dette tidspunkt var værge for Lisa Maria Presley, dørene på Graceland for publikum. I dag gæster små 700.000 mennesker Graceland årligt, hvilket gør Graceland til USA's næstmest besøgte hus. Kun Det Hvide Hus i Washington har flere gæster.

Man har valgt at bevare førstesalen uberørt. Det var her Elvis blev fundet død den 16. August, 1977. De rum, som man kan se på turen, inkluderer entreen, musik værelset, dagligstuen, spisestuen, Vernon og Gladys' soveværelse, køkkenet, jungle rummet (det var her Elvis lavede sine allersidste "studie" indspilninger i 1976), Charlie Hodges værelse (Charlie arbejdede for Elvis fra 1960 til 1977), Vernons kontor og trofærummet. Bag Graceland fik Elvis bygget sin egen Squashbane. Den er i dag også en del af rundturen. Her er flere hundrede guld- og platinplader fra hele verden udstillet sammen med nogle af Elvis' Jumpsuits.

 

                     

Det sidste man kommer ud til er Meditation Garden, hvor Elvis, Vernon, Gladys og Minnie Mae Presley (Elvis' farmor) i dag ligger begravet.

Overfor Graceland findes en ustilling af Elvis' biler. Her kan man bl.a. se hans berømte Stutz Blackhawk, Ferrari, Mercedes, den berømte Pink Cadillac og mange flere biler. Sågar hans flotte motorcykler og mange forskellige go-cartbiler osv. er udstillet der.

Sincerely Elvis, er en temaudstilling, som fra tid til anden ændres. Den ligger også overfor Graceland. Her kan man se en del tøj, nogle af Elvis' egne plader, samt effekter fra Lisa Maries barneværelse.

Walk A Mile In My Shoes er en kort film om Elvis' karriere, denne vises i en minibiograf, som ligger ved siden af førnævnte udstilling.

Lisa Marie, Elvis' fly, er opkaldt efter hans datter. Det er tale om en Convair 880 Jet, som står sammen med Hound Dog II, som er hans 8 personers Jetstar Aircraft. Disse to fly kan man også komme ind og se. Lisa Marie er selvfølgelig det mest prangende og imponerende.

Man kan sagtens bruge en hel dag på og omkring Graceland. Der er også en typisk amerikansk diner, et posthus som selvfølgelig har sit eget stempel, så postkortene og brevene bliver en smule mere eksklusive. Souvenirbutikkerne ligger side om side og det er næsten umuligt ikke at blive fristet til at få et specielt minde med hjem.

Sun Studio

Sam Phillips startede dette pladestudie i 1952. Allerede i 1953 dukker Elvis op for at lave en privat indspilning af sangen "My Happiness", dog uden at få den opmærksomhed han havde håbet på. Elvis prøvede dog igen og Sam Phillips besluttede sig til sidst for at lave en prøveindspilning med Elvis, Scotty Moore og Bill Black.

Elvis, Scotty og Bill blev en fast trio og Sam Phillips udsendte 5 singler med dem:

Sun 209 - That's All Right Mama / Blue Moon Of Kentucky. Juli, 1954.

Sun 210 - Good Rockin Tonight / I Don't Care If The sun Don't Shine. September, 1954.

Sun 215 - Milkcow Blues Boogie / You're A Heartbreaker. Januar, 1955.

Sun 217 - I'm Left, You're right, Shes Gone / Baby Lets Play House. April, 1955.

Sun 223 - Mystery Train / I Forgot To Remember To Forget. August, 1955.

Elvis forlod Sun og Sam Phillips til fordel for RCA i December, 1955. Sun Studiet er af mange blevet kaldt fødestuen for den klassiske rock 'n roll. Ikke bare Elvis kom derfra, men også Carl Perkins, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis og Roy Orbinson.

Det lille studie på adressen 706 Union er i dag åbent som museum og endda et meget spændende et. Der er selvfølgelig også en souvenirbutik, men også en afdeling med mere sjældne effekter, såsom originale Sun-plader.

Beale Street

Blues gaden. Memphis er måske mest kendt for Elvis og Rock 'n Roll, men det er bestemt også en by, der oser af bluesmusik. Nogle af de bedste amerikanske bluesklubber ligger på Beale Street, bl.a. BB Kings Blues Club. På Beale kan man også se bygningen, som husede Lansky Brothers, en forretning hvor Elvis købte en del af det meget specielle tøj han gik i. Det var her man i flere år fandt restauranten, Elvis Presley's Memphis. Overfor denne bygning står der en meget flot statue af Elvis, som han så ud i 1950'erne. Går man vest ad Beale, vil man i løbet af meget kort tid stå med fødderne i Mississippi River, hvor hjuldamperne sejler dagligt.

Stax Studio

Dette studie er nok mest kendt for de mange soulindspilninger, af berømtheder som Otis Redding, The Sweet Inspirations, Sam Moore & Dave Prater (Sam & Dave), the Staple Singers, Booker T. & the MGs, Carla & Rufus Thomas, David Porter, Eddie Floyd, Steve Cropper, Duck Dunn og Albert King blandt andre.

Elvis besøgte studiet i juli og december 1973 og ud af det kom pladerne, "Raised On Rock" og "Good Times". Stax blev revet ned i 1980'erne og genopbygget i 2002 for at genåbne i 2003, som museum og musikskole. Adressen er 626 East McLemore Avenue.

Humes High School

Fra 1948 til 3. juni 1953 gik Elvis på denne skole. Elvis fik mange livslange bekendtskaber her, bl.a. George Klein, som senere blev radio DJ, men også Red West, som blev hans bodyguard og fik skrevet sange til Elvis bl.a. "Separate Ways" og "If Everyday Was Like Christmas". Skolen ligger ikke langt fra Lauderdale Courts, hvor Presley-familien flyttede ind, da de kom til Memphis fra Tupelo.

  

Audubon Drive

1034 Audubon Drive var det første hus, som Elvis købte. Han og forældrene flyttede ind 11. maj 1956 og flyttede ud igen i marts 1957 for at rykke ind på Graceland. Elvis købte huset for $40.000 og solgte det igen for $55.000. Når vi besøger Memphis, arrangerer vi ofte private rundvisninger i dette hus, der i dag er privatejet.

Forest Hill Cemetery

1661 Elvis Presley Boulevard. Det var her Elvis' mor Gladys blev begravet i august 1958. Elvis blev også begravet her den 18. august 1977, men blev flyttet den 2. oktober samme år, da nogle forsøgte at grave hans lig op. Nogle mener, at Elvis stadig ligger på Forest Hill, men officielt er han begravet i Meditation Garden på Graceland.

Mid-South Coliseum

Elvis optrådte her i marts 1974, juni 1975 og juli 1976. Pladen "Elvis Recorded Live In Memphis" er optaget i denne sal, som på afstand minder mest om en UFO. Overfor Mid-South Coliseum lå Libertyland (Tivoli), som Elvis flere gange lejede efter lukketid, så han og vennerne kunne more sig uforstyrret.

  

Circle G Ranch                   

Elvis købte denne ranch den 9. februar 1967 og solgte den igen 27. maj 1969. Elvis og Priscilla holdt deres hvedebrødsdage her i Walls, Mississippi. Den 116 tønder land (163 acres) store ranch på Horn Lake Road, fik Elvis' opmærksomhed pga. et stort hvidt kors, som stod ved siden af en større sø på grunden.

  

Tupelo

Små to timers kørsel syd/øst fra Memphis, i staten Mississippi, ligger en lille by på 60.000 indbyggere, som hedder Tupelo. Her kan man bl.a. se:

Elvis' barndomshjem som er et museum i dag.

Tupelo Hardware Store. Det var her Gladys (Elvis' mor) købte Elvis' første guitar. Man kan også se hans skoler og Elvis museet. Dette er normalt en 3/4 dags tur.

Nashville

Omkring tre timers kørsel og så er man i byen med flest millionærer pr. indbygger i USA. Byen hvor Colonel Parker boede, men også hvor Elvis indspillede en meget stor del af hans sange i RCA's Studio B, som i dag er et museum.

Country Music Hall Of Fame, Tootsy (baren hvor alle countrystjerner gik ned når de have optrådt i Ryman Auditorium, som ligger rundt om hjørnet) ligger i Music City. Stetson, cowboystøvler og countrypladebutikker præger Nashville. Dette er en heldagstur, med fantastisk natur, især omkring Tennessee River.

 

Rejs med Graceland Randers til Memphis i marts 2015


Rejseperiode: 17.03.2015 - 26.03.2015

Pris: 15.493 DKR 

I priserne er flg. inkluderet:

  • FLY + skatter og afgifter (vi flyver fra Billund)
  • Hotel på delt dobbeltværelse (tillæg ved enkeltværelse på 3.195 kr. og lidt fradrag ved 3 på værelset)
  • Gebyr til Rejsegarantifond    

Ikke Inkluderet:

  • Forsikringer (afbestillingsforsikring skal bestilles og betales sammen med depositum).
  • Måltider ikke nævnt (bortset fra morgenmad på Hotellet i Memphis)
  • Drikkevarer
  • Rundture (Vi kommer snarest muligt med et program med de forskellige ture der vil blive tilbudt)
  • ESTA ansøgning (vejledning i hvordan du ansøger fremsendes af DANexplore)

Passet skal være gyldigt min. 6 mdr EFTER hjemkomsten   

VIGTIGT: Ved depositumbetaling bedes kopi af pas med billedside fremsendt.

 

Kontakt os på mail henrik@gracelandranders.dk eller vores rejsepartner DANexplore på tlf. 86 40 88 44 for yderligere information. 

 

Find os på Facebook: klik her